Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője – Blogturné + Nyereményjáték

Orbán Orsolya legújabb könyve, a Cófli receptes böngészője nem csak egy számos egyszerű, gyerekekkel elkészíthető receptet rejtő szakácskönyv, de böngésző és mesekönyv is egyben. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft

Szerző: Orbán Orsolya

Oldalszám: 56

ISBN: 9789634107439

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

Fülszöveg

Rumli, a sárkánykölyök beszabadult a királyi konyhába, és hatalmas felfordulást okozott. Segítsetek Cóflinak, az udvari főszakácsnak rendet rakni, és ha megtaláltatok minden hozzávalót a rajzos-receptes oldalakon, készítsétek el ti is ezeket a gyors, egyszerű és könnyen elkészíthető finomságokat!

Gyerekekkel főzni egyszerre szórakozás és kihívás. Hol a hozzávalók tűnnek el, hol az előbb még lelkesen segítő lurkók, az idő meg telik, jó lenne minél előbb enni valamit. Ha a helyzet nektek is ismerős, akkor Orbán Orsolya receptes-böngészőjét nektek találták ki!

Ezzel a különleges böngészős szakácskönyvvel nektek is szórakozás lesz a főzés! Ha pedig a a kukták kicsit megpihennének, a hozzávalók rajzainak megkeresése biztosít nektek pár nyugodt percet, hogy a konyha ismét használható állapotba kerüljön.

Véleményem a könyvről

Amikor megjelent ez a könyv, egyből megakadt rajta a szemem, egyrészt mert én magam nem vagyok egy hatalmas konyhatündér és szeretem a gyors, egyszerű recepteket, másrészt nagyon egyedinek tűnt az ötlet, hogy egy szakácskönyv által bevonhatjuk a gyerekeket a főzésbe. Orbán Orsolya új könyve, a Cófli receptes böngészője ugyanis nem egy átlagos receptgyűjtemény, hanem nagyon egyedi ötlet alapján böngésző, mesekönyv és szakácskönyv is egyben.

A kötet egy mesével indul, melynek főszereplője Cófli a királyi főszakács, aki éppen megérdemelt pihenését tölti a vízparton, mikor szólnak neki, hogy megszületett a legifjabb utód a királyságba, és azonnal haza kell utaznia, hogy ünnepi menüsört készítsen az ünnepélyre. Azonban, amikor megérkezik, döbbenten veszi tudomásul, hogy távolléte alatt Rumli, a kis sárkánykölyök hatalmas felfordulást csinált a konyhájában. A gyerekek feladata pedig az, hogy a hatalmas rendetlenséget legyőzve segítsenek Cóflinak és Rumlinak összegyűjteni a hozzávalókat a különböző ételekhez.

Nagyon tetszik az alapötlet, hogy amíg a szülők főznek, addig a gyerekeket lefoglalja, hogy a rengeteg színes rajzocska közül megtalálják az egyes hozzávalókat, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb recept annyira egyszerű, hogy maguk a gyerekek is segíthetnek az adott étel elkészítésében. Orbán Orsolya színes, vidám rajzai egyébként tényleg nagyon szórakoztatók a gyerekek és a felnőttek számára is, és Bencének is nagyon tetszenek.

A szerző igencsak széles palettáról válogatta össze a recepteket. A könyvben a főételek mellett találunk levest, reggeli ételeket, desszertet, sós süteményt, salátát, sőt még innivalót is, és szerencsére a receptek között a laktóz- és gluténérzékenyek is találhatnak ötleteket. Személy szerint egyébként én örültem volna neki, ha ezek inkább csak alternatív javaslatként jelennek meg, például számomra elképzelhetetlen, hogy tej nélkül, csupán szódavízzel készítsem a palacsintát, és a bögrés sütihez sem biztos, hogy kukoricadara lenne az első hozzávaló, ami eszembe jut, de ettől függetlenül lehet, hogy egyszer majd kipróbálom ezeket a recepteket is. 🙂

Én magam ez alkalommal a házi fagyi receptjét próbáltam ki a könyvben szereplő málna helyett eperrel, ami örömmel mondhatom, hogy isteni finom lett. Akárcsak a többi étel, ez is kevés hozzávalóból, viszonylag egyszerűen elkészíthető desszert, csupán joghurt, eper, méz és habtejszín kell hozzá. Én magam görög joghurtot használtam hozzá, ami még krémesebbé tette, az egyetlen titok pedig, amire figyelni kell csupán az, hogy hány óránként keveri át az ember a fagyit, hogy igazán jó állagú legyen a végeredmény. 

Összességében szerintem nagyon egyedi és aranyos ez a könyv, és bár nem minden recept nyerte el maradéktalanul a tetszésemet, én mindenképpen ajánlom. 

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Mostani nyereményjáték során, akárcsak Cófli receptes böngészőjében, mi is hozzávalókat keresünk, méghozzá egy a könyvben is szereplő klasszikusét, a palacsintáét. A bejegyzésekben elrejtettünk néhány kiemelt betűt, a feladat pedig az, hogy ezeket helyes sorrendbe téve alkossátok meg az alapanyagokat rejtő szavakat, és írjátok be őket a Rafflecopter doboz megfelelő helyére. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

05/18 – Veronika’s Reader Feeder

05/19 – Csak olvass!

05/21 – Nem félünk a könyvektől

05/23 – Könyv és más

One thought on “Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője – Blogturné + Nyereményjáték

Leave a Reply