Julie Johnson: Like Gravity – Bónusz jelenet – Blogturné + Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre a magyar olvasók is a kezükbe foghatják Julie Johnson A szerelem vonzásában című nagysikerű debütáló regényét, amelyben végigkövethetjük, hogy egy pimasz zenész hogyan bontogatja le egyenként egy sebzett lány maga köré húzott falait. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Szerző: Julie Johnson

Fordító: Komáromy Zsófia

ISBN: 9789634576600

Oldalszám: 424 oldal

*Itt megrendelheted a könyvet kedvezményesen*

*A könyvről írt értékelésem itt olvasható*

Fülszöveg

„Minden érzelemhez megvan a hozzáillő dal, Bee. Minden könnycsepphez,

minden mosolyhoz, minden szívfájdalomhoz és minden győzelemhez…”

A húszéves Brooklyn „Bee” Turner számára a gyász régi ismerős. Miután hatévesen szemtanúja volt édesanyja brutális meggyilkolásának, Brooklyn zárkózott, sebzett és – mindenki szerint – egyenesen kiállhatatlan lett. És a lánynak tökéletesen meg is felel, ha elviselhetetlennek tartják, hiszen így senkit sem kell közel engednie magához.

Ezért aztán teljesen felkészületlenül éri, hogy miután – szó szerint – belebotlik Finn Chambersbe, az egyetem hírhedt szoknyapecérébe, aki az egyik helyi együttes énekese is, a fiú makacs elszántsággal igyekszik összebarátkozni vele, Brooklynban pedig veszélyes vonzalom támad iránta.

Tudja, hogy ami köztük van Finn-nel, az több lehet szexnél.

Talán több barátságnál.

És talán több még szerelemnél is.

Ám amikor felbukkan a múltjából egy fenyegető árny, és minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja őt, Brooklyn eléri a töréspontját. Tizenöt év után először kénytelen szembenézni a gyászával és az emlékeivel, miközben halálos macska-egér játékba bonyolódik egy láthatatlan ellenséggel.

Mert néha más démonokkal is szembe kell néznünk, nem csak azokkal, amik bennünk rejtőznek… Ismerd meg titkait és az elkerülhetetlen sorsát!

„Ez a könyv csupa meglepetés… És annyi, de annyi minden van benne: konfliktus, humor, szenvedély, évődés, vágyódás,

feszültség és még sok-sok más…” – Hwang, Palabasa Libro

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?

Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

17 éves kortól ajánljuk!

Julie Johnson: Like Gravity- A szerelem vonzásában – Karácsonyi jelenet

Korábban már olvashattátok az értékelésemet a regényről, ez alkalommal pedig egy karácsonyi bónusz jelenetet hoztam, amely egy kvázi epilógusként is szolgál a történethez. A jelenet eredetileg az Elena’s Book Blogon jelent meg 2017-ben, és a fordítás az írónő engedélyével történt. Jó olvasást hozzá! 🙂

„FEHÉR KARÁCSONYRÓL ÁLMODOM”*

Hirtelen ébredek. Álmaimból Finn gitározásának hangja ránt ki, ahogyan erős ujjai lágyan pengetik a húrokat. Kezeim előbb találják meg őt az ágy szélén ülve, mint a szemeim. Még próbálok hozzászokni a félhomályhoz, amikor kutató tenyerem széles vállára siklik. Hátizmai megfeszülnek az érintésem alatt, de nem hagyja abba a játékot.

Egy mosoly suhan át az arcomon, amikor felismerem a kedvenc karácsonyi dalom első akkordjait. Államat a vállára támasztva a teste melegéhez bújok, ahogy elkezdi énekelni a dal szövegét.

“Have yourself a merry little Christmas… Let your heart be light…”

Az álmosságtól mély hangja és a szexi rekedtsége, amit mindig is imádtam, simogatásként fut rajtam végig. Ennyi együtt töltött év után is ugyanúgy elbűvöl, amikor énekelni hallom, akárcsak az első alkalommal, amikor játszani láttam egy főiskolai bár ütött-kopott színpadán.

“From now on your troubles will be out of sight..”

A szemeim az ablakra vándorolnak. A párkányzaton túl lágyan hullik a hó, vastag fagyrétegbe borítva a faágakat. Úgy tűnik, végül mégis fehér karácsonyunk lesz holnap.

“Through the years we all will be together… If the fates allow…”

Karjaimat Finn dereka köré fonom, és becsatlakozok az utolsó versszakba. A hangom rekedtesebb a szokásosnál a kevés alvás miatt, de nem érdekel. Vele énekelni nem a tökéletességről szól. Soha nem is arról szólt, hanem valami sokkal mélyebbről. A történetünk a kezdetektől dalszövegek, csillagok és hangjegyek kibogozhatatlan, kusza egymásba fonódása volt.

“So, have yourself a merry little Christmas,” tökéletes harmóniában énekeljük együtt “Oh, have yourself, a merry little Christmas, now.”

Finn ujjai az utolsó hangokat pengetik. Szó nélkül teszi félre a gitárt és fordul meg, hogy a karjaiba zárjon. Boldogan bújok hozzá magamba szívva testének melegét. Az ajkait a hajamhoz érinti.

– Miben reménykedsz, milyen ajándék fog várni holnap a fa alatt, Brooklyn?

– Semmiben – fordítom a fejem az irányába. – Nincs szükségem semmire.

A szemöldökei felszaladnak.

– Komolyan mondom – suttogom közelebb hajolva. – Mindenem megvan, amit valaha is kívánhattam.

Kobaltkék szemeinek sarkában ráncok szaladnak össze elfojtott mosolyától.

– Ebben az esetben van néhány dolog, amit gyorsan vissza kell vinnem…

Felnevetek.

– Ne legyél kegyetlen, csak próbáltam romantikus lenni.

– Ezek szerint ez azt jelenti, hogy te nem vettél nekem semmit?

– Attól tartok, várnod kell, hogy ez kiderüljön Mr. Chambers.

– Mondták már neked valaha is, hogy basáskodó vagy, Mrs. Chambers?

Rávigyorgok, miközben átkarolom a nyakát. Ahogy közelebb húzom magamhoz megpillantom a gyűrűsujjamat körülfonó szépséges fehérarany gyűrűt.

– Csak a férjem.

Az arca az enyémhez simul, amíg ajkainkat már csupán milliméterek választják el egymástól.

– Ugye tudod, hogy nem baj, ha nem vettél nekem semmit? – vonja meg a vállát. – Úgysem tudom, hogy milyen ajándék lehetne jobb annál, mint amit azzal kaptam tőled, hogy a feleségem lettél.

A szemeim könnyekkel telnek meg a szavai hallatán. Nem mondok semmit, de nem tudok nem gondolni a fa alá csempészett meglepetésemre, amit neki szánok. Egy pici babaruhára, rajta az APUKÁM EGY ROCKSZTÁR felirattal. Gondolom, miután kinyitja, át fogja gondolni az álláspontját a legjobb ajándékról, amit valaha tőlem kapott.
Finn egy csodálatos férj, és még annál is jobb apuka lesz majd.

– Boldog karácsonyt, Finn – suttogom boldogságtól elcsukló hangon.

– Boldog karácsonyt, Bee.

– Szeretlek.

– Én még annál is jobban.

 

© 2017 Julie Johnson

*Bing Crosby – White Christmas (1945) című dala alapján.

Abban az esetben, ha most már neked sem megy ki a dal a fejedből, itt meghallgathatod az egyik kedvenc feldolgozásomat. 🙂 ❄🎄

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*Olvass bele!*

Nyereményjáték

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben a főszereplő lány egy zenészbe zúg bele. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

“Lehetek sikeres a színpadon, éjszakánként azonban egyedül vagyok.
És olyankor átkozottul félek, hogy magányosan halok meg.”

a Rafflecopter giveaway

Állomások

[Blogturné Klub]

09/16 – Könyvvilág

09/18 – Veronika’s Reader Feeder

09/20 – Dreamworld (extra)

09/22 – Csak olvass!

09/24 – Fanni’s Library

09/26 – Dreamworld

09/28 – Veronika’s Reader Feeder (extra)

 

Leave a Reply