Adventi blogturné 2022 – Babaróka karácsonya könyv és társasjáték

„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. 

Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

 

Babaróka karácsonya

Kiadó: Pagony Kiadó, 2021

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Egri Mónika

Oldalszám: 32 oldal

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Fülszöveg

Babarókáéknál tökéletes a karácsony! Pedig igazából semmi sem tökéletes… Lehet, hogy vacsora lesz az ebédből, vagy szétfolyik a tojáshab a mézeskalácson, talán a lakás sem lesz ragyogó tiszta, és a karácsonyfa is satnya egy kicsit – de Kiss Judit Ágnes meséjében nem is ezek teszik ünneppé az ünnepet.

Mert Babaróka karácsonya mégis úgy varázslatos, ahogy van –

drága kellékek nélkül, tele szeretettel, felejthetetlen élményekkel, és sok-sok karácsonyi csodával.

Véleményem a könyvről

A Babaróka mesékkel első alkalommal a Pagony Kiadó 3 éves lettem! című könyvében találkoztunk, amiben kettő is helyet kapott. Már akkor megállapítottam, hogy nagyon aranyosak ezek a mesék és milyen érdekes, hogy annak ellenére, hogy állatok a szereplői, mégis milyen reális képet festenek a mindennapi szituációkkal kapcsolatban és teszik mindezt egy csipetnyi humorral és még annál is több bájjal. 

A Babaróka karácsonya kötet három mesét tartalmaz, melyből az első az adventi várakozás témáját dolgozza fel. Ebben a történetben megismerhetjük Babaróka különleges adventi kalendáriumát, ami apró ajándékok mellett bizonyos napokon élményeket is rejt, legyen az közös mézeskalácssütés, karácsonyi fény nézés vagy akár egész napos pizsiparti. Nagyon tetszettek az élmények és ebből a meséből egyébként sok szuper ötletet is lehet meríteni azoknak, akik hasonló kalendáriumi ajándékokban gondolkoznak. 🙂

A második mesében Babaróka és a szülei elmennek karácsonyfát venni, ám mivel Babaróka kistestvére, Apróka pont indulás előtt pakolja teli a pelust (egyébként szerintem nincs olyan család, ahol legalább egyszer ne történt volna hasonló :D), így már csak zárás előtt érnek oda a faárushoz és csak egy kis csúnyácska fát tudnak választani. Végül hazaviszik a kis fát és azt is nagy szeretettel díszítgetik fel. 

A harmadik mese már magáról a karácsonyról szól. Nagyon tetszett, hogy a fő mondanivalója az volt, hogy nem kell, hogy minden tökéletes legyen vagy hogy minden ablak meg legyen pucolva, mert nem ez a karácsony lényege. 

Szintén nagyon tetszett, ahogy Mamaróka elmagyarázza, hogy egyes házaknál miért történnek máshogy a dolgok karácsonykor. Például van, ahol az angyalok díszítik a fát, de mivel ő szereti csinálni, így megkérte őket, hogy hadd segítsen. 

Az egész könyv nagyon aranyos és lélekmelengető, és nagyon tetszik, hogy olyan szituációkat mutat be, amelyek a legtöbb család számára ismerősek lehetnek és talán ettől lesz olyan nagyon szerethető.

Összességében én nagyon ajánlom ezt a könyvet, ami gyerekek és szülők számára is nagyon élvezhető és igazi karácsonyi hangulatot varázsol az olvasók szívébe.

*Rendeld meg a könyvet kedvezményesen!*

Babaróka karácsonya társasjáték

*További képekért látogass el a Hetedhét oldalára!*

Karácsonyozz együtt Babarókával! Ebben az egyszerű kooperatív társasjátékban közösen díszítitek fel a karácsonyfát. Igen ám, de Apróka kiborította a díszek dobozát. A csillagok, gömbök, szaloncukrok és mézeskalácsszívek szanaszét gurultak, és eltűntek a szekrény mögött, a kanapé alatt, mindenfelé a szobában. Kiscica pedig már úton van hozzátok! Segítsetek együtt Babarókának, hogy megtalálja az összes díszt, és időben feldíszítse a karácsonyfát, még mielőtt a barátja megérkezik! 

Véleményem

A Babaróka karácsonya társasjáték, egy nagyon szép, igényes és ötletes kooperatív játék, ami már egészen kicsi kortól hatalmas szórakozást tud nyújtani a család számára. 
A játék a Babaróka karácsonya mesekönyvhöz kapcsolódik, de annak ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető. Az alaptörténet az, hogy Babaróka Kiscicát várja vendégségbe (akárcsak a mesében), de Apróka kiborítja a karácsonyfadíszeket rejtő dobozt és a díszek mind begurulnak a bútorok alá. A játékosok megpróbálják megtalálni az összes díszt és felpakolni a fára mielőtt Kiscica megérkezne. 

Kezdésként mindenki kap két-két bútorkártyát, például komódot, fotelt vagy kanapét és ezek alá rejtve a játékosok számától függően bizonyos számú díszt, amit csak az adott játékos láthat. A díszek és a fa is apró tépőzárakkal vannak ellátva, így lehet majd őket feltenni a középen álló karácsonyfára, ami 3D-s elemként is megjelenik a táblán.

A feladat az, hogy eltaláljuk, hogy milyen díszek lapulnak a mellettünk ülő játékos 1-1 bútora alatt és ha jól tippeltünk, akkor az adott dísz feltehető a fára, ha azonban nem jártunk sikerrel, Kiscica lép egyet a mezőn. Fontos, hogy észben kell tartani, hogy melyik bútor kapcsán milyen díszre kérdeztünk már rá, hogy a következő körben azt a kombinációt biztosan kizárhassuk, de a kisebbek számára könnyíteni lehet azzal a játékot, hogy bármelyik bútor alatt kereshetik a díszeket. Amennyiben Kiscica előbb ér oda Babarókához, akkor ő nyer, ha mi tudjuk hamarabb feldíszíteni közösen a fát, akkor mi nyerünk.

Nagyon ötletes gondolat, hogy a játékosokra valódi nyeremény is vár egy titkos élményajándék formájában, akárcsak a mesében. Ezek között a lapok között van közös sütisütés, táncmulatság vagy éppen pizsiparti is, sőt találunk néhány üresen hagyott kártyát is, amire mi magunk is kitalálhatunk meglepiket.

Bencének nagyon tetszik ez a játék és nagyon élvezi a díszek pakolgatását. A gyártó 3 éves kor felett ajánlja ezt a játékot, de szerintem ha van olyan 2-2.5 éves gyerkőc, aki már biztosan nem vesz apró tárgyakat a szájába, vele kis segítséggel már nyugodtan meg lehet próbálni a játékot, mert egyszerű, könnyen érthető és Bence például ekkora korában már simán játszott ehhez hasonló társasokkal (például Haba első gyümölcsöskert vagy a Szép álmokat társasjáték).

Az egész játék nagyon igényes és szép, kezdve a csillogó dobozzal, a karácsonyfával és díszekkel, Egri Mónika illusztrációi pedig ez alkalommal is gyönyörűségesek.

A Babaróka karácsonya társasjáték idei évben elnyerte az Ország játéka címet, ami nem is meglepő, hiszen az egész család számára nagyon jó kikapcsolódást tud nyújtani. Én mindenképpen ajánlom!

*Rendeld meg kedvezményesen!*

Nyereményjáték

Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.

A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Kérdés:

Milyen állatokról szól a könyv?

a Rafflecopter giveaway

Állomások listája

BLOGTURNÉ KLUB

12/01 Kelly és Lupi olvas – Karácsonyi vásárok
12/02 Booktastic Boglinc – Playlist
12/03 Dreamworld – Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… – Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika’s Reader Feeder – Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass! – Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló – Képeslapok
12/08 Fanni’s Library – Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út – Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló – Filmajánló
12/11 Utószó – Sütemény recept
12/12 Readinspo – Booktag
12/13 Csak olvass! – Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág – Booktag
12/15 Könyv és más – Társasjáték ajánló
12/16 Kelly & Lupi olvas – Puzzle-k
12/17 Könyvvilág – Történet
12/18 Csak olvass! – Last minute ajándéktippek
12/19 Veronika’s Reader Feeder – Ünnepi DIY
12/20 Függővég
12/21 Hagyjatok! Olvasok! – Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca – Mézeskalács
12/23 Dreamworld – Történet
12/24 Közös karácsonyi meglepetés

2 thoughts on “Adventi blogturné 2022 – Babaróka karácsonya könyv és társasjáték

Leave a Reply